10 Култови Символа, Които Сме Разбрали НеправилноСмята се, че тези символи имат сила от десетки поколения. Но значенията на символите се променят понякога и може би сте доста изненадани да научите, че вашият красив медальон има цяла мистична история.

Разгледайте тайните на най-известните символи.

Змийската чаша е корабът на Хигия, древната гръцка богиня на здравето, чието име се използва в думата “хигиена”. Змията е символ на смърт и безсмъртие, тъй като нейната отрова може да убива и да излекува. Корабът първоначално е бил използван от падуанските аптеки през Средновековието.

Най-ранното споменаване на Уроробос датира от 4200 г. пр. Хр. Той е популярен в религията, магията, алхимията, митологията и психологията.Уроробос означава цикълът на живота и смъртта. В различни култури може да символизира неща без начало или край, ин и ян, или добро и зло.

Този символ е широко популярен дори през 3000 г. пр. Хр. В Индия това е знак на сърдечната чакра, съчетаваща мъжките и женските принципи.През 1354 г. римският император Карл IV разрешава на прашките евреи да имат свой собствен флаг и те претендират за собствеността на Давидовата звезда.