10 Мистериозни Исторически Снимки, Които Задават Много Въпроси Без Отговор!4.“Бабушка”

© History Channel

На 22 ноември, 1963 г. в Далас е застрелян американският президент Джон Ф. Кенеди. В този ден фотографите направили много снимки на местопрестъплението, като на някои от тях е уловена мистериозна жена, която държи камера в едната си ръка. Специалните служби се опитват да я открият до ден днешен, тъй като тя може да е уловила убийството на президента. За съжаление всички опити да се установи идентичността й завършват с неуспех. Непознатата жена е кръстена “Бабушка” , защото носи кърпа за глава като възрастните жени в Русия.

5.Падащият мъж

© Wikipedia Creative Commons

Тази снимка е направена от фотографа Ричард Дрю в деня на терористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. Фотографията обикаля света в рамките на няколко часа. Много хора забелязват странната позиция на тялото на мъжа: той пада почти изправен, което се противопоставя на много от физичните закони. Самоличността на мъжа никога не се установява, въпреки че много американци твърдят, че припознават свой роднина на тази снимка.

6.Мъжът пред танковете

© Wikipedia Creative Commons

Снимката е направена в Пекин по време на бунтовете през 1989 г. На площад Тянанмън, където загиват хиляди, един смел мъж задържа колоната от танкове за близо половин час, препречвайки пътя им с тялото си. Въпреки че фотографията се появява на първите страници на най-известните списания по света, все още никой не знае нито името на мъжа, нито какво се е случило с него.