10 Mодни артикула, които тайно и сероззно вредят на здравето ни

Доказано е, че 73% от проблемите с гърба на жените идват от дрехите и аксесоарите, които носят. Много неща от гардероба си не са толкова безобидни, колкото изглеждат.

Ще ви покажем 10 ежедневни части от дрехи и аксесоари, които могат да имат отрицателно въздействие върху здравето ви.

1.Тесни Панталони

Поради ефекта на компресия, тези супер популярни “тесни дънки” са реална заплаха за вашето здраве. Те могат да причинят много проблеми, включително лошо кръвообращение, разширени вени, а дори и лошо храносмилане. Така че следващия път, когато търсите нови тесни дънки, се уверете, че те не само подчертават извивките ви, но и са безопасни за здравето ви.

2.Високи Обувки

В последното проучване, изследователи в Auburn University стигнаха до извода, че жените имат четири пъти повече проблеми с краката, отколкото мъжете. Болки в ставите, мазоли, навяхвания на глезена, остеоартрит, и увреждане на нервите, са само някои от проблемите. Ако имате някои от тези проблеми, виновни за това са високите токчета, които обичате толкова много.Опитайте се да ограничите времето,в което носите токчета си. Краката ви трябва да се чувстват подкрепени и балансирани, особено ако имате намерение да ходите пеша на по-дълги разстояния.

3.Прашки

Ако често носите прашки, трябва да знаете, че това парче бельо може да доведе до сериозни здравословни проблеми на интимната хигиена, като вагинални инфекции, хемороиди и възпаление на кожата. Опитайте се да не ги носите много често, особено през лятото. Ако го направите, изберете 100% памук.

 

4.Тежки Обеци и Колиета

Според последните проучвания, 20% от пиърсингите на ушите развиват бактериална инфекция. Плюс това, ако една процедура е била извършена неправилно, това може да доведе до разпространението на инфекция в бъдеще и да подложи на риск живота ви. Използването на големи и тежки обеци често води до повреда на ушите, проблем, който изисква пластична хирургия, за да се поправи. Същото нещо и с огърлиците. Тежеста им може да причини болки във врата и дори трудни за лечение контрактури.

5.Вратовръзки

Жените не са единствените, които страдат от дрехите си. Според проучване на Университета Корнел, 67% от мъжете купуват ризи, които са по-малки от вратовете им.
В резултат на това малките ризи и тесните възли на вратовръзките намаляват циркулацията на кръвта, което предизвика главоболие, ограничаване на движението на врата, и увеличаване на напрежението в мускулите на гърба и раменете.

6.Сутиени не по мярка

Грешен размер сутиен или сутиени не по мярка може да доведат до множество проблеми на гръбначния стълб.
Всеки път, когато си купувате сутиен, опитайте да го го наложите върху себе си за да видите дали е вашия размер.

7.Джапанки

Въпреки, че е важен аксесоар за плажа, джапанки не са толкова безопасни, колкото си мислите. Те всъщност подлагат краката ви на риск: този вид обувки може да предизвика ожулвания по краката, които лесно могат да бъдат инфектирани.
Още повече, че много плоски  джапанки правят петите ви да се удрят в земната повърхност с по-голяма сила, което може причини дискомфорт и болки в гърба.

8.Оформящо Бельо

Тесния колан може да доведе до недостиг на въздух, болки в мускулите, и проблеми на кръвообращението.
Винаги избирайте най-подходящия размер за вас.

9.Прекалено Големите Чанти

Както всяка една жена най-вероятно пълните чантата си с всяко едно , от което се нуждаете. Все пак прекалено тежката чанта може да доведе до болка в мускулите и увреждане на ставите. Ако не можете да се откажете от любимата си чанта XXL, не се опитайте да я пълните с ненужни неща. Само нещата, които наистина ви трябват.

10.Тесни Поли

Тези поли приближават краката ви един с друг прекалено много, което довежда до загуба на равновесие и падане. Те ограничават всичките ви движения.

loading...