10 Напълно Неочаквани Открития, Които Тези Хора Намериха В Техните ДворовеВероятно няма човек на тази планета, който да не си мечтае да открие скрито съкровище или да направи голямо археологическо откритие.

Колегите от”Bright Side” събраха няколко истории за истински хора, които са направили това … и в собствения си заден двор. Някои от тези находки са невероятни, докато други ще накарат кожата ви да настръхне.

1.Ферари

През 1978 г. две деца си копаели в задния двор на къщата си в Лос Анджелис, когато внезапно попаднали на Ферари модел Dino 246 GTS. Когато полицията разкопала цялата кола, те открили, че е била открадната. Кражбата и последвалото заравяне на колата вероятно са били част от застрахователна измама. Колата била предадена на застрахователната компания и след това продадена на търг. За съжаление престоят под земята навредили много на автомобила.

2.Черупка на праисторически броненосец

Хосе Антонио Ниевас от Аржентина открил огромно “динозавърско яйце”, както го нарича той, близо до своята ферма. “Яйцето” се оказало черупка на глиптодон – праисторически броненосец с размерите на Фолксваген Костенурка. В черупката имало дупка, вероятно направена по време на битка от друг глиптодон.

3.Средновековно съкровище

През 2007 г. Андреас К. от Австрия открил цяло съкровище в задния си двор: около 200 бижута като пръстени, брошки, токи и сребърни подноси.Мъжът сложил всички предмети в една кутия и я скрил в килера си, забравяйки за нея за близо две години. Той си спомнил за съкровището, когато решил да се мести в друга къща. Когато специалистите разгледали предметите, те заключили, че те са на около 650 г. Андреас подарил всичко на местния музей.