10 Невероятни Неща, Които Биха Се Случили, Ако Земята СпреХората винаги са били очаровани от това, което би станало на Земята и нас, ако се случи нещо катастрофално. И това вероятно е причината, поради която Холивуд прави толкова много филми за края на света.Колегите от “Bright Side” решиха да разберат какво ще се случи, ако Земята изведнъж спре. Ето няколко GIF-ве, които илюстрират  последствията.

 

1.Всички обекти ще летят на изток с висока скорост под свой собствен импулс.

Не забелязваме огромната скорост, с която Земята се върти. Но ако тя спре, Стен Оденвалд от НАСА твърди,че всичко на повърхността ще бъде откъснато от земята и ще лети на изток със скорост, в крайна сметка ще падне надолу. При екватора, скоростта ще бъде най-голяма (около 1000м/ч.), докато по-близо до полюсите ще достигне 800м/ч.

2.Биха се появили огромни вълни.

Силата на инерцията би направила водата в моретата и океаните да се премести, за да образува изключително силни цунамита, които да отидат на изток и да затрият крайбрежните градове от лицето на Земята.

3.Мощен вятър щеше да се издигне.

Атмосферата ще продължи да се движи и инерцията й ще я накара да се върти около планетата – вероятно няколко пъти. Скоростта на началния въздушен поток би била огромна: повече от 1100 км / ч. Възможно е Земята да загуби част от своята атмосфера в действието.