10 Обикновени Зеленчуци, Които Изглеждат НереалноВсеки ден ние готвим и ядем обикновени продукти, но не можем да си представим колко странно изглеждат понякога.

Направихме някои изследвания и намерихме най-странните зеленчуци от цял свят. Всеки зеленчук е по-нереален от предишния, така че не забравяйте да стигнете до номер едно.

 

10. Цветна царевица

Тази царевица с прозрачни цветни зърна е била отгледана от Карл Барнс, американски фермер. Нарича се Glass Gem. Използва се за производство на пуканки и царевично брашно.

9.Броколи Романеско

Този чуждестранен зеленчук се отглежда в Италия в резултат на смес от карфиол и броколи. Той е пълен с хранителни вещества: каротин, витамин С, цинк. Той съдържа по-малко диетични фибри от броколите и е по-лесно смилаем. Романеско има деликатен аромат, напомнящ на броколи.

8. Спанак от ягоди

One of my experiments is starting to bear some fruit. In the photo is #strawberryspinach @murrayfamilyfarms @smfms #vegan #rarefruit

A post shared by Steven Murray (@murraystevena2) on

Изненадващо, обикновеният спанак има странно разнообразие с тези малки плодове, които приличат на ягоди или малини. Както листата, така и плодовете са годни за консумация. Този спанак има голямо количество желязо и съдържа толкова протеини, колкото млякото на прах. Въпреки това, плодовете са почти безвкусни (но все още хранителни).