10 От Най-Емблематичните Рокли В Историята На МодатаСватбеният ден е един от най-вълнуващите и незабравими дни в живота на всяка жена. Няма нищо по-красиво от гледането на щастливата булка, която се разхожда по пътеката в невероятна бяла рокля. Намирането на перфектната рокля е може би най-вълнуващата част от планирането на този специален ден – тя трябва да се вписва перфектно, да проявява добрия вкус на булката и да изразява нейната индивидуалност. И има много млади дами, които са мечтаели за дизайна и малките детайли за бъдещата си булчинска рокля още от детството си.

Предлагаме да разгледате десетте най-невероятни и емблематични сватбени рокли в историята на модата, които все още вдъхновяват бъдещите булки и известни дизайнери.

1.Принцеса Даяна

Прекрасната сватба на лейди Даяна и принц Чарлз се осъществява на 29 юли 1981 г. и е определяна като „сватбата на века“. За този специален ден лейди Даяна избира рокля, създадена от Дейвид и Елизабет Еманюел.

2.Кейт Мидълтън

Още една възхитителна приказна рокля от кралското семейство. Дизайнерът й е Александър Макуин.

3.Грейс Кели

Американската актриса е една от най-стилните и елегантни булки на всички времена. Нейната история е като извадена от приказките – обикновеното момиче се омъжва за принца на Мароко и заживява щастливо до края на дните си.