10 От Тайните На Щастливите Хора! Вижте ги…В нашия свят има много притеснителни неща. Но сред всичко това губим нещо важно: чувство за удовлетворение.

Ние знаем, че щастието е невъзможно без такова чувство, затова съветите по-долу ще ви помогнат да намерите хармония в себе си.

10. Приемете уникалността си.

 
Това, което е правилно за някой друг, може да не е така за вас. Спете, колкото искате. Яжте и пийте каквото си мислите, че е най-добро за вас. Не се опитвайте да бъдете някой друг. Приемете недостатъците си и ги превръщайте в силните си точки, които ще ви направят различни от другите. Правете това, което смятате, че е правилно и най-доброто само за вас.

9. Уважавайте границите си.

Това не е само да казваш “не” на услуга, която не искаш да правиш, а също и за излизане от разговор, който смяташ за неприятен и ненужен, или поставяне на лице, което се държи неправилно на своето място. Действайте по същия начин, по който искате другите да се отнасят с вас.

8. Определете приоритетите.

Направете списък с ценности, които са важни за вас. Използвайте времето си по такъв начин, че да можете да направите това, което според вас е най-важно. Ако това е здравословно състояние, тогава отидете на фитнес или лекар. Ако това е семейство, то прекарайте времето си с близките си.

7. Престанете да се чувствате виновни.

Отърви се от думата “трябва” от живота си. Правете само нещата, които искате да правите, а не нещата, които другите налагат върху вас. Ако се чувствате виновни за нещо, оставете го и си простете. В края на краищата сте научили урока си. Време е да продължите напред.

6. Уважавайте работата си.

Ако все още сте на работа, за която никога не сте мечтали, то сега е моментът да помислите за промяна. Хората се чувстват много по-щастливи, когато правят това, което им харесва, и  им носи пари. Работата, която мразите, рано или късно ще отмъсти и ще ви даде повече от главоболие.