10 Растителни Храни, Които Съдържат Повече Протеин От Едно ЯйцеНепрекъснато ни препоръчва да се уверим, че получаваме достатъчно протеини, тъй като тези страхотни макроелементи имат много ползи за здравето.

Въпреки това, повечето от вас веднага мислят за животински продукти, когато чуят за протеини, но ние сме тук, за да ви информираме, че има многобройни източници на вегетарни протеини.

Яйцата са с изключително високо съдържание на протеини, но прекомерният им прием може да доведе до развитие на чувствителност или алергия.

Нека първо да обясним какво са протеините.

Протеините се състоят от низ от аминокиселини, всяка от които има своя собствена роля. Например, аминокиселината фенилаланин завършва като допамин, невротрансмитер, който ни прави щастливи.

Можете да получите необходимите количества протеин от растителни източници, както и те са 10-те най-богати източници, които имат повече протеини от яйцата. Едно яйце от 50 грама има 6 г протеин, а тези храни имат повече протеини на 50 г:

1.Хлорела

gotvarskakniga

50 грама хлорела съдържа 29 грама протеин. Това водорасло детоксифицира тялото и е богато на калций, желязо, магнезий и витамин А. Добавете го в глазури и шейкове и се насладете на неговите предимства.

2.Дулсе

marxpantry

Има 16 грама протеин на 50 грама. Този морски зеленчук също е с високо съдържание на калий, йод и фибри. Добавете го в салати или супи.

3.Бадемово масло

recipemagician

Има 10 грама протеин на 50 грама и е богат и на витамин Е, манган, биотин, здравословни мазнини. Просто го добавете към любимото си смути.