10 Родителски Правила, Които Превръщат Еврейските Деца В ГенииМного родители мечтаят децата им да станат гении. Оказва се, че това не зависи само от капацитета на малчуганите, но и от тяхното възпитание.

Еврейските майки, от друга страна, не прибягват до психологически статии и родителски форуми, а децата им често се оказват малки гении. Решихме да научим тайната и открихме няколко важни правила.

10.Награда за независимост

В много семейства се смята, че децата ще бъдат успешни, ако знаят, че „могат всичко“. Но в еврейските семейства е важно децата да знаят, че „могат да постигнат всичко сами“ и да не зависят от чужда помощ.

9. Всички неща са трудни, преди да са лесни

За да станат независими, усилията на децата трябва да бъдат признати и ценни. Ако детето започна ново хоби, на всяка възраст родителите му трябва да го подкрепят и насърчават.Ако нещо не върви добре, по-възрастните роднини биха казали “Kol haschalot kashot”, което означава “Всяко начало е трудно”.

8.Доверието е най-добрата награда

Как да възнаградим тези усилия? Не с бонбони,това е сигурно.В еврейските семейства едно дете е възнаградено с доверие. Ако то е напълно убедено в извършването на задача само, за детето това означава, че то върши добра работа.