10 Странни Неща, Които Актьорите Са Правили, За Да Се Подготвят За Филмови РолиГледаме как знаменитостите вървят смело по червения килим, водят луксозен начин на живот в своите също толкова луксозни апартаменти, пътуват по света и извличат най-доброто от живота максимално, само защото са прочели няколко реплики, написани не от тях, а от сценаристите. Това е и причината много от нас да си мислят, че актьорската игра е лесна задача.

Истината по въпроса е, че отнема повече от запомняне и рецитиране на думи, за да се превърнат в определен герой.  Конкуренцията между актьорите, за да се представят в най-добрите роли, може да ги накара да правят понякога изключително луди неща. Ето списък на някои от най-лудите неща, които известните актьори са направили, за да им помогне да влязат в определения образ.

1.Липса на лична хигиена в продължение на месец

Сега Холи Бели е любима и уважавана доказала се актриса и синоним за красота. Въпреки това, за един от първите си филми през 1991 година Холи споделя, че не се е къпала в продължение на месец, за да изиграе перфектно ролята на бездомна наркоманка за филма “Jungle Fever”. Бери успява да удържи и бойкотира вземането на душ в продължение на месец, но успява да изиграе ролята си брилянтно.

2.Пълна изолация

За да се приготви за обезпокояващата роля на Жокера от “The Dark Knight”, Хийт Леджър решил да се заключи и да ограничи срещите си с хора. Той останал сам в хотелската си стая в продължение на 6 седмици. Тази изолация изглежда си е струвала, защото Леджър получава награда на филмовата Академия на САЩ за нея, но за нещастие умира от свръхдоза преди филмът да излезе. Някои смятат, че изиграването на толкова мрачен герой го е съсипала.

3.Да жертваш всичко

Ейдриън Броуди е толкова отдаден на ролята си на Владислав Шпилман във филма “Пианистът”, че напълно съзнателно позволил на героя си да афектира личния му живот. Героят на Броуди е евреин, оцелял от Холокоста, който губи всичко, което има, от нацистите. Така че, за да се приготви за ролята, Броуди решава, че трябва да разбере какво е чувството, когато изгубиш всичко, което имаш. Затова го прави. Той продава автомобила си, телефона си, апартамента и луксозния си начин на живот. На всичкото отгоре, той се разделя с дългогодишната си приятелка, за да може сълзите му на екрана да бъдат реални. Всички тези жертви му печелят наградата на филмовата академия на САЩ, но не сме сигурни дали приятелката му го е приела обратно.