10 Странни Неща, Които Се Случват На Тялото Ви В СамолетаЛятото е горещият сезон за почивка, а скоро много от нас ще се окажат на борда на самолети, насочени към приключения. Оказва се, че този вид транспорт може да причини известни неудобства.

Решихме да разберем как въздушните пътувания засягат телата ни.

1.Краката ви се подуват

depositphotos.com

Докато сте на борда на самолета, не можете да се разхождате свободно и да протягате краката си. За съжаление липсата на движение причинява лошо кръвообръщение, което може да доведе до подуване на краката или дори до образуването на тромб. За да го избегнете, опитайте се от време на време да разтягате краката си.

2.Вкусът ни за храна се променя

depositphotos.com

Учените откриха, че зоните на мозъка, които отговарят за вкусовите предпочитания, работят различно по време на полет. Дори на онези от вас, които обожават да похапват сладичко, може изведнъж да им се допие доматен сок на борда на самолета.

3.От устата ви може да се появи неприятна миризма

depositphotos.com

Дехидратацията кара тялото ни да произвежда по-малко слюнка, което води до размножаване на бактериите в устната кухина и до появата на неприятна миризма. Можете да го избегнете като похапнете нещо здравословно преди полета или просто като дъвчете ментова дъвка.