10 Съвета, Които Да Ви Помогнат Да Разпознаете Качествените ЕлементиКогато купуваме нова рокля, риза или друг вид облекло или аксесоар, искаме да купим качествена стока. Но всъщност, дрехите се свиват и се разкъсват дори след първото измиване.

За да ви помогне да откриете обект с лошо качество на място, събрахме 10 съвета, които ще ви помогнат да избегнете загубата на парите си.

10. Проверете качеството на памука чрез изстискване.

Вземете някакъв плат и го стиснете здраво в юмрука си за няколко секунди. Ако тъканта изглежда като смачкана хартия след това, това означава, че е била обработена със специален агент, за да запази формата си. Такива дрехи ще започнат да изглеждат като килим след първото изпиране.

9. Издърпайте шевовете, за да видите пропуските.

Качествените неща имат плътни и дебели шевове. Опитайте леко да издърпате шевовете. Ако те показват пропуски, гледате парче боклук.

8. Избягвайте отворени ципове.

Уверете се, че купувате дрехи и аксесоари с метални ципове, покрити с каишка: те са най-надеждните и дълготрайни. Откритите пластмасови ципове често се счупват и са знак за лошо качество в почти всеки артикул.