10 Съвета, Които Ще Ви Спестят Проблемите С Измиването На Косата Ви Всеки ДенИзмиването на косата твърде често може да причини повече вреда, отколкото полза, според Лин Голдбърг, директор на клиниката за коса в Бостънския медицински център. Постоянното измиване причинява на мастните ви жлези да произвеждат повече мазнини. В резултат на това вие се сблъсквате с истински омагьосан кръг.

Колегите от “Bright Side” се заинтересуваха от този проблем и подготвиха списък със съвети, които ще ви позволят да измивате косата си по-рядко и все още да изглеждате прекрасно!

1.Гледайте менюто си

За да сте сигурни, че косата ви ще остане чиста по-дълго, премахнете мазнините или пържените ястия от вашата диета. Същото важи и за захар, бял хляб и консервирани храни. Заменете тези продукти с плодове и зеленчуци, млечни продукти, постно месо и ядки. Това ще помогне да се намали дейността на мастните жлези.

2.Използвайте сухи шампоани

За да прикриете мазен блясък, разделете косата си на кичури и нанесете сух шампоан на корени като спрей за коса, на разстояние от 8-10 инча. Ако шампоанът е под формата на талк на прах, приложете го на корените. Изчакайте десет минути, след което разрешете косата си. Сухият шампоан ще създаде обвивка около мазните корени, които за известно време ще направят косата ви чиста.

3.Не пренебрегвайте аксесоарите

Шапките изглеждат добре със събрана или разхлабена коса. Те също могат да се превърнат в истинско спасение за тези с къси коси. Мазна коса може да бъде скрита с помощта на различни ленти с цветя.