10 Тайни За Много По-Евтино Пътуване В СветаКакто казва един мъдър, пътуването е единственото нещо, което купувате и ви прави по-богати. Все пак, полети, хотели и други неща струват достатъчно, за да обезкуражат много от честите пътувания.

Колегите от “Bright Side” събраха няколко изпитани начина да спестят пари за пътуванията, използвани от опитни пътешественици.

10. Използвайте сглобени маршрути

Сглобените маршрути означават, че избирате и комбинирате различни авиокомпании и транспортни средства, за да стигнете до местонахождението си, което често ви позволява да спестите доста.

Основното правило тук е, че трябва да търсите билети за големи транспортни центрове. Например, полет до Рим със следващо пътуване с влак до Венеция, обикновено е по-евтин от директен полет до Венеция; Местен полет до Пукет от Банкок ще струва по-малко от директен полет в Пукет и т.н.

9. “Скрит” град

Директният полет от точка А до точка Б често е по-скъп от полет от А до С с междинна спирка при Б, което означава, че можете да закупите билет за свързващ полет и просто да не отидете на втората част от пътуването. Можете да направите своя собствен маршрут със“скрит” град с такива онлайн инструменти като Skiplagged или Flyshortcut.

8. Не наемайте под наем коли в големите градове

Коли под наем е добро средство за пътуване между градовете. Но в рамките на един град това може да стане по-голямо бреме заради паркирането и трафика. За да спестите време и пари, по-добре да използвате обществения транспорт или по-добре да наемете велосипед.