10 Тайни Места В Света, Които Не Може Да ПриближаватеЕлитни клубове, правителствени организации, тайни складове с древни артефакти – има много места в света, чието местоположение се пази под строг контрол и само няколко души могат да ги посетят.

Колегите от Bright Side  ще се опитат да вдигнaт булото на тайната и да ви разкажат за около 10 тайни места, в които е почти невъзможно да влезете.

1.Стая 39

Влизането в самата Северна Корея е достатъчно сложен процес – сега си представете как се стига до потайната стая 39. Стая 39 или Бюро 39 е една от най-секретните организации в Северна Корея и се смята, че дейността и е пране на пари за Ким Жонг- ил – председателят на националната комисия по отбрана. Не е известно от къде идва името, но е ясно че Стая 39 е създадена през 70-те години. Много малко се знае около организацията, но се спекулира, че използват 10-20 банкови сметки в Китай и Швейцария за пране на пари и други незаконни дейности. Северна Корея отрича всичко.

2.Трезорът, в който се пази рецептата на Кока-кола

Повече от 125 години Кока-кола пази в тайнa рецептата на газираната напитка. Въпреки, че до корпоративния музей на компанията в Атланта е разрешен достъпа на любители на безалкохолната напитка, ултра-тайната формула от 1886 година се пази строго в метална кутия във високотехнологичен трезор, достъпа до който е строго забранен.

3.Бохемски манастир

“Бохемския манастир” е елитен клуб, разположен в гора в Калифорния. Всяка година от 1899 г. тук се събират най-влиятелните хора в света (включително и американските президенти). Чакането да се присъедини към клуба е около 15 години. Участниците могат да канят гости от цял свят, които ще трябва да подпишат документ за неразкриване на информация.Мотото на клуба е, че “не се появяват паяци за тъкане”, което означава, че всичко трябва да бъде оставено навън. Но противно на тези думи се смята, че тук през 1942 г.  е подписан проектът за създаване на атомна бомба в Манхатън.