10 Фантастично Прости Навици, Които Ще Променят Живота Ви Към По-ДоброПонякога, за да се получат глобални положителни промени в живота, трябва просто да погледнете неговия начин на живот. През деня правим много неща автоматично. Защо не ги превърнете в полезни навици? Това не е нито трудно, нито скучно.

Колегите от “Bright Side” събраха 10 полезни навика, които ще променят живота ви към по-добро.

10. Започнете деня си с чаша вода с лимон.

Направете правило да пиете чаша хладка вода с лимонов сок и щипка черен пипер всеки ден. Този ритуал ще забърза метаболизма, докато започнете закуската си. Лимоновият сок съдържа витамин С, който ще увеличи микробицидния ви имунитет, докато кайеновият пипер ще ускори метаболизма ви. Освен това състоянието на кожата ви ще се подобри значително след известно време поради това лесно действие. Това е просто действие с големи предимства.

9. Масажирайте лицето си с кубчета лед, направени от лайка.

Друг полезен сутрешен навик е да разтриете лицето си с кубчета лед, направени от лайка. Тя ще ви помогне да забравите за бръчките. В допълнение, тя стимулира процесите на обмен на кожа. Веднага след процедурата, вместо сутрешен оток, ще получите свежест на лицето си заедно с кадифена кожа.

8. Носете леки закуски с себе си.

Вредните храни са враговете на здравословния начин на живот. Да не ядеш тези шоколадови барове и бисквитки не изглежда толкова трудно. Статистиката обаче показва различна картина. За да намалите желанието да ядете нездравословна храна между главните ястия, изградете навика да си носите здравословни закуски. Това може да са плодове, хрупкави хлябове или кисело мляко. Навикът да имате закуски, които не се състоят от прости въглехидрати, ще ви дадат видими резултати за един месец.