10 Tайни, Скрити В Логата На Холивудските Филмови СтудияПознаваме тези лога, откакто бяхме деца, но малцина от нас никога не са си помислили какво биха могли да означават.

Избрахме най-интересните истории, които разкриват как някои от най-известните филмови студия в Холивуд са създали своето лого.

1.DreamWorks Pictures

© dreamworks © WilliamHunt

Логото на DreamWorks първоначално е предназначено да покаже човек, който седи на лунния риболов. Художникът възложил да го направи, Робърт Хънт, реши да направи допълнителна версия с дете вместо с мъж. Това беше избраното в края на краищата. Между другото, Хънт основава своя имидж на момчето в логото на сина си Уилям, който става композитор и сега работи в музикалната индустрия.

2.Columbia Pictures

© ColumbiaPictures © KathyAnderson

Жената, която държи гореща факла, стана логото на Columbia Pictures през 1924 г. Интересното е, че никога не е имало нито един модел, на който да се основава изображението.Най-новата версия, датираща от 1992 г., се основава на изображение на обикновена американска домакиня, Джени Джоузеф, въпреки че нейните черти на лицето са били значително променени за окончателната картина.

3.Metro-Goldwyn-Mayer

© MGM

Идеята за логото на MGM дошла от Хауърд Диец през 1924 година. MGM има пет различни лъва на логото си: Slats, Jackie, Tanner, George и Leo. Последното е тяхната сегашна емблема.