11 Верни факти за мъжете, които със сигурност не знаете! 100% ВерниИма много факти за мъжете, които не сме знаели. Като цяло жените живеят по-дълго от мъжете по целия свят, мъжете прекарват около една година от живота си в гледане на жени и лъжат два пъти по-често от жените. В тази статия разбрахме какво е вярно и какво е не е.

Днес екипа от “Bright Side” ще ви разкаже за 11 интересни факти. Надяваме се, че ще ги харесате.

11. Мъжете виждат кошмарите като бедствия.

Смърт, здравни проблеми и лични заплахи са честите кошмари за всички. Но учените от Университета в Монреал провеждат проучване на повече от 10 000 сънища и установяват, че има някои разлики между това, което мъжете и жените най-често виждат в своите кошмари.

Мъжете се събуждат от кошмари, в които виждат големи бедствия, наводнения, земетресения и войни с ужас. Междуличностните конфликти в кошмарите се появяват в сънищата на жените два пъти по-често, отколкото при мъжете.

10. Мъжете се навеждат, за да вдигнат обект.

Забелязали ли сте някога, че мъжете вдигат паднал предмет, като се навеждат над него, докато жените клякат? Разбира се, не всички го правят по този начин, но това поведение е типично за повечето хора.

Може би това е така, защото жените често носят неудобни дрехи (къси или плътни), което означава, че те трябва да клякат. Мъжете са по-малко склонни да бъдат спрени заради облеклото, за да могат лесно да се наведат.

9. Мъжете харесват жени със здравословно тегло.

Бланка Ортега-Ролдан Олива от Университета в Гранада доказа в своите изследвания, че мъжете предпочитат слаби жени, които изглеждат здрави. Нямаме предвид тези, които не кашлят или не страдат от треска, а тези, чиято тежест изглежда здрава.

Това означава, че мъжете не са привлечени от някакъв митичен идеал за красота или момичета с изключителен външен вид, които тежат колкото едно перце, а от жени, чиято тежест и растеж са нормално корелирани.

8. Мъжете се опитват да привлекат вниманието на едно момиче, като държат палците си на колана.

Когато човек иска да покаже на жена, че се интересува от нея, той неволно заема поза, която демонстрира, че е смел и силен. Обикновено човек държи палците си към колана на панталоните.

 

7. Мъжете предпочитат комплиментите от други мъже.

Има мнение, че мъжете приемат комплименти от противоположния пол с удоволствие. Но всъщност те са по-доволни от комплиментите на мъжете. Сексуалната ориентация няма значение тук.

Робърт Хърбърт от Университета в Бинхамтън доказва, че хората приемат комплиментите “гладко” и благодарят за тях само в 30% от случаите. И в случай, че мъж получи комплимент от друг мъж, вероятно ще се възприеме като нещо приятно и ще увеличи самочувствието му.

6. Мъжете са приятели поради своите интереси.

Роналд Е Ригьо, написал статия, която анализира изследванията за приятелството между жените и мъжете. В резултат на това той стига до извода, че приятелството между мъжете се основава основно на общи интереси. Те предпочитат да играят футбол, голф, тенис или покер или да гледат мачовете на любимия си отбор заедно с приятелите си.

Приятелствата на жените се основават предимно на емоции и подкрепа. Жените избират приятелки, които са “емоционално обединени” с тях.