11 Изненадващи Мистерии, Които Учените Не Могат Да РазгадаятМислим си, че учените вече са проучили всичко на планетата, но истината далеч не е такава.

Вижте тези 11 мистерии, които все още нямат рационално обяснение.

1.Как мъркат котките?

Котките мъркат, когато се чувстват щастливи, но никой не знае защо. Когато те мъркат, дори не можете да чуете как бие сърцето им.

Учените казват, че котките издават вибриращия звук с гласните си струни. Честота на мъркането ускорява заздравителните процеси в организма им и намалява болката, поради което котките мъркат дори, когато са стресирани или наранени.

2.От къде идват някои създания?

© wikipedia

Много видове нямат предци. Никой не знае точно кога са еволюирали амфибиите от рибите, защото първите земни животни са разполагали с добре развити крайници и глави.Също така учените твърдят, че динозаврите изчезнали след природно бедствие преди 65 милиона години. По същото време сякаш от нищото се появяват и различните видове бозайници.

3.Имат ли кравите компас?

© depositphotos

Учените използвали приложението Google Earth и проучили хиляди снимки на пасящи крави. Те открили странна тенденция. 70 % от кравите обръщат главите си на север или юг докато ядат или пият. Това се наблюдава на всички континенти, независимо от терена, времето и други фактори.