11 Неочаквани Признаци, Че Имате Уникално Тяло!Всеки човек има характерни черти, присъщи само за него. Аспекти на психиката, които са – ако изобщо присъстват в другите – изключително редки. Но знаехте ли, че нашите тела могат да притежават и много уникални функции ?!

Днес ще ви разкажем за изключителни физически умения и характеристики, които се срещат само в малък процент от хората по света.

1. Гъвкав език

Когато става дума за умението “гъвкав език”, определена дължина на езика и мускулен тонус са задължителни. В допълнение към генетиката, околната среда може също да бъде фактор в образуването на тази черта. Например, индийците са особено склонни да имат гъвкави езици. Учените вярват, че това е свързано с особеностите на техния език.

Размерът на гъвкавостта на езика може да варира. Изследователите дори отидоха до такава степен, че да проведат специално проучване по този въпрос. 63% от участниците в теста успяха да сгънат езика си, 14% успяха да го прегънат наполовина и по-малко от 1% успяха да оформят езика си в тройна тръба.

2.Подвижни уши

Приблизително 22% от хората на планетата са в състояние да мърдат едно ухо, докато не повече от 18% могат да го направят и с двете уши. Но това не винаги е било така: нашите отдалечени предци били истински виртуози, които правели всякакви движения с тези части на тялото. Факт е, че мускулите, отговорни за движението на ухото, някога са били добре развити при хората, но са станали излишни в хода на еволюцията.

3.Способността да се разклащат отделните пръсти

Независимо от начина, по който се опитвате, няма да можете да размахвате пръстите си на свой ред. Това е така, защото само големият пръст и малкият пръст са снабдени с отделни мускули, а останалите се контролират масово само от един набор от мускули. Повечето хора по света могат лесно да преместят големите си пръсти, но само малцинство може да го направи с малки пръсти.

Между другото, някои изследователи съветват жените да не се женят за мъже, които могат да разклатят малките си пръсти отделно от останалите: такива хора са склонни да отдават голямо значение на личната си свобода!Сребърни бижута с кристали Swarovski® на промоционални цени - ВИЖ ТУК
loading...