11 Неща, Които Щастливите Двойки Правят Преди Да ЗаспятМного е важно да отделите известно време с партньора си, преди да заспите. Няма значение колко време трябва да прекарате заедно – час или само няколко минути. Ако само двамата се наслаждавате един на друг, говорите и показвате любовта си, това е всичко, от което се нуждаете.

Колегите от “Bright Side” направиха списък на някои прости, но много ефективни съвети от психолози. Ние също така подготвихме специален бонус за вас в края.

1.Изключете телефоните си и ги оставете

Зависимостта от социалните медии потиска освобождаването на окситоцин в тялото ви. Този хормон е отговорен за емоционалната близост и връзката. Затова си създайте просто правило: изключвайте телефоните си в 21 часа вечерта и не ги проверявайте до сутринта.

2.Забравете за работата

Опитайте се да забравите за работата и спрете да проверявате работния си имейл, когато сте в леглото. Много по-добре е да прекарате това време заедно и да си починете, за да можете да бъдете продуктивни на работа утре. Избягвайте да говорите за работа, финансови проблеми или каквото и да било друго нещо, което може да ви накара да се притесните преди сън.

3.Лягайте си по едно и също време

Много често се случва двамата партньори в една двойка прекарват цял ден разделени, а вечер си лягат отделно и почти не комуникират. От друга страна, щастливите двойки мият зъбите си заедно и си лягат заедно. Това поддържа интимността във връзката.
error: Не копирай, а измисляй :)