11 Обикновените Неща, Които Никога Не Сме Знаели, Че Са Били Наистина ПолезниВиждаме тези неща всеки ден, но често дори не забелязваме очевидните им функции и не знаем за какво наистина се използват.

Вече научихме защо има стрелка върху габарита на автомобила и за какво вдлъбнатините в дъното на бутилките са предназначени – и с удоволствие споделяме тази информация с вас.

1.Защо има стрелка върху габарита на автомобила

Производителите на автомобили добавиха тази малка стрелка, за да могат шофьорите да знаят от коя страна на колата им е капака на газовия резервоар, без да гледат отвън. Това е много удобно, ако току-що сте купили нова кола или сте взели на заем колата на вашия приятел. Все пак не всички автомобили имат тази функция.

2.За какво са нитовете на джобовете

Джинсите първоначално са проектирани като здрави работни дрехи за миньори и златотърсачи. Имаше проблем, обаче, защото джобовете не можеха да издържат на теглото на инструментите и така те се откъсваха. Поради това са направени нитове, за да се предотврати това.

3.Защо щипците имат тази част

В своя “нормален” режим това свързва хартията със скоби от вътрешната страна. Ако завъртите сребърната платформа на 180 градуса, обаче, скобите ще се огънат навън, което ще улесни изваждането им, ако е необходимо, без да ви наранявате пръстите и ще запази хартията.