11 Ресторантьорски Трикове, Които Използват СервитьоритеСобствениците на ресторанти се грижат не само за пристигането ви отново на мястото си, но и за вас, за да поръчате ястия, които те искат.

Колегите от Bright Side решиха да ви разкажат за стандартните трикове, които се използват в ресторанта, за да ви накарат да харчите повече, когато поръчвате храна.

1.Меню, където всеки ще намери нещо по вкуса си

Забелязали ли сте, че в почти всяко кафене има вегетариански ястия? Изборът често се прави така, че никой да не оставя глад. Например, всяко меню има нещо модерно, нещо хранително за тези, които искат да ядат, нещо хубаво за тези, които не ядат много и т.н.

2.Музиката вътре

Когато във фонов режим има мелодична и ненатрапчива музика, можете да ядете много повече, отколкото когато изобщо няма музика. Например, класическата музика прави клиентите да харчат 10% повече, и всичко това, защото се повишава самочувствието им и те се виждат по-богати и по-известни.

Музиката може да се коригира и за конкретни цели: френският шансон е най-подходящ за продажба на вина, а ирландският народ е чудесен за бирата.

3.10% увеличение на цената

Повечето клиенти няма да имат нищо против, ако трябва да платят 7-10% повече, отколкото планират. Ето защо сосове и други добавки в местата за бързо хранене обикновено не струват повече от 10% от цената на ястие.