11 Силни Начини За Преодоляване На НеуспехитеНеуспехът винаги е неприятен, но можем да изберем дали да се разстроим или да се възползваме от него.

Екипа на “Bright Sid” e открил 11 положителни страни на провала. Всичко, което трябва да направите, е да ги използвате във ваша полза.

11. Неуспехът развива чувство за хумор.

Ако не сте естествено склонни да възприемате грешките с хумор, използвайте утвърждения. Кажете какво искате да допринесете в живота си: “Аз съм уверен в себе си!” “Ще се справя добре!” Говорете с уверението, сякаш вече е вярно.

10. Неуспехът ви помага да се приемете.

Често се преструваме, че сме нещо, което не трябва да впечатляваме, а това може да бъде стресиращо. Опитайте се да медитирате. Изберете техника, която е подходяща за вас, и погледнете вътре в себе си, за да успокоите ума си.

9. Неуспехът приближава приятелите.

Заобиколете себе си с хора, които стимулират ума ви. Това ще работи като “несъзнателно натискане”. Инсталирайте напомняния за задачи на телефона си – това е “съзнателно натискане” и ще ви помогне да запазите нещата под контрол.

8. Неуспеха упражнява ума.

Възприемат неприятностите като интересна задача. Заменяйте отрицателните мисли с проактивни такива. Промяна “Не мога да се съглася с него” на “Как да се доближа до него?” .Промяна “Няма какво да се направи!” на “Какво решение не съм опитал?”