11 Съвета, Как Да Спите Като БебеНие всички знаем, че сънят е жизненоважен за нас, за да функционираме на най-високото си ниво, но понякога коктейл в късни нощи, прекалено много технологии и лоши навици правят съня по-труден от всякога.

Колегите от “Bright Side” ви предлагат 10 лесни и практични стъпки, които ще направят  сутрините ви по-ярки, дните ви по-продуктивни и сънят наистина спокоен.

1.Упражнения

Една вечерна разходка е перфектна за отпускане на съзнанието, което все още е напрегнато от събитията на деня. Изключете слушалките си и насладете на гледките и звуците, докато мозъкът ви премине от активен на по-спокоен режим.

2.Изградете си рутина

Когато пътуваме по определен маршрут всеки ден, го правим почти без да се замисляме. Същото важи и за спането: без значение колко проста или сложна е тази рутина (може би искате възглавницата ви да бъде обърната по определен начин преди да изключите светлината), умът ви ще разпознае, че тези повтарящи се действия сигнализират за наближаващия сън.

3.Изберете правилната поза за спане

Ако сте свикнали да спите настрани, опитайте се да спите на лявата си страна, а не на дясната – това ще подобри перисталтиката и кръвообращението ви.
Ако спите по гръб, е възможно да хъркате, защото гравитацията придърпва езика ви в края на гърлото. Този начин на спане не се препоръчва за хора, страдащи от сънна апнея.
Спането по корем често е сочено като най-лошата поза за сън. Тя пречи на естествената линия на гръбначния стълб, което може да доведе до болка в долната му част. Спането с обърната настрани глава води до напрежение във врата. Ако това е вашата предпочитана поза, използвате възглавници, за да свикнете постепенно да спите настрани.

4.Бъдете своя гуру на производителността

Не всеки може да си позволи собствен ментор. Но с тази техника можете да се приближите към успех. Преди да заспите, напишете 3 ваши основни приоритети за следващия ден. Дори ако знаете, че имате най-малко 15 задачи, съсредоточаването на ума ще ви помогне да се събудите по-мотивирани на сутринта.


error: Не копирай, а измисляй :)