11 Тайни Филмови Трикове, Които Сме Игнорирали ДосегаКиното е прекрасен свят, който ни позволява да се потопим и да забравим за нашите проблеми. И все пак, за да създадат този перфектен свят, режисьорите полагат максимални усилия и използват редица трикове.

1.Завинаги мокър асфалт

Забелязали ли сте, че в нощните сцени героите винаги се возят на мокри пътища, сякаш вали? Това е всичко, защото мокriq асфалт изглежда по-естетичен. Освен това, снимането на мокър път през нощта води до контраст и отразява светлината по-добре.

2.Фалшива тълпа

В много филми се използват екстри за създаване на тълпи. Това обаче е много скъпо за филмов бюджет, така че режисьорите често използват други методи: създават ефекта на тълпата, като правят снимка на малка група хора под прав ъгъл и “завършват” тълпата с помощта на компютър технология. Друг метод е надуваемите манекени, които се използват в The King’s Speech.

3.Сухо мляко като наркотици …

Разбира се, никой не мисли, че наркотиците, показани във филмите, са истински. Като правило ролята им в Холивуд се “играе” от мляко на прах, витамини или захар.