11-те качества на идеалния мъж, които изобщо не са това. което очаквахме..

Идеалният мъж, който има мускулесто тяло и е толкова мъдър, колкото възрастен и смел като воин, живее само в интернет постовете. Всяка жена има свои собствени критерии за красота, но учените продължават да се опитват да намерят образа на идеалния мъж.

Днес екипа на “Bright Side” ще ви разкаже за 11 характеристики на привлекателността на мъжа от научна гледна точка. Някои от фактите са верни, а някои са просто изненадващи.

11. Дебели вежди и квадратна брадичка

Това са основните черти на мъжествеността. Жените предпочитат мъжете с тези характеристики, когато търсят дългосрочни връзки. Надяваме се, че мъжете няма да почнат да очертават веждите си, както жените правят, след като прочетат това научно изявление.

10. Брада

Учените направиха интересни изследвания, за да научат как косата на лицето засяга красотата на мъжа. В изследване жените е трябвало да сравнят мъже с различна степен на лицево окосмяване – гладко избръснати, с леко набола брада, с гъсто набола брада (около десети ден след бръснене) и с гъста брада. Най-предпочитана се оказала десетдневната брада, която участничките в изследването свързват със зрялост и мъжественост.

9. Белези

Учени показали на жени снимки на мъже с и без белези на лицето. Някои жени приемат, че белезите са резултат от насилие (всъщност са в резултат на Фотошоп). Изглежда, че раните от куршуми са по-привлекателни от раните от падане от колело.

8. Срамежлива усмивка

Ако мъжете искат да бъдат по-красиви, усмивката им трябва да бъде сдържана. Още по-добре е да има следа от срам и достойнство на лицата им. Учените смятат, че това обяснява защо жените харесват лошите момчета. Те също така доказват, че усмивката на жената е мощен инструмент, когато става дума за кражба на сърцето на мъжа.

7. Възраст

Ако една жена трябва да избере между красив мъж и същия мъж, но малко по-възрастен, тя избира втория вариант. Хората стават по-мъдри, по-уверени и по-независими с възрастта. Възрастта на мъжете не се отразява върху плодовитостта им (това зависи от начина на живот), което от еволюционна точка означава, че жената не рискува, като избира по-възрастен партньор. Учените наричат тази зависимост „ефект на Джордж Клуни“.

6. Спестовност

Романтично е да продадете всичко, за да купите милиони цветя, но не всяка жена оценява подобни действия. Жените предпочитат мъжете, които могат да спестят пари, и не защото ги смятат за по-богати. Причината е, че пестеливите хора създават впечатление, че имат голям самоконтрол, което увеличава тяхната привлекателност.

5. Домашни любимци

Когато една жена вижда мъж с неговия домашен любимец, учените са сигурни, че тя си мисли: “Ако мъж има домашен любимец, той вероятно ще може да се грижи за мен и нашите деца”. Затова жените намират такива мъже по-привлекателни. Но ние мислим, че по-скоро това е признак на добър човек.

4. Червени дрехи

Вероятно сте чували за това, но ще го повторим. Учените доказват, че мъжете в червени дрехи са по-привлекателни за жените. Между другото, жените също увеличават шансовете си, като носят червени дрехи.

3. Свирене на музикален инструмент

Още един полезен експеримент. Един и същи мъж се опитва да вземе телефонния номер на различни жени. В една ситуация той е с празни ръце, в други носи китара, в трети носи сак за фитнес.

35% от жените, които той се опитва да убеди да му дадат номера си, му го дават, когато е с китара в ръце. 14% – когато е с празни ръце, и само 9% – когато е с чанта за фитнес. Но никой не знае каква щеше да бъде реакцията, ако носеше акордеон.

2. Миризма на тялото след ядене на чесън

Едва ли можем да повярваме, но има някои факти. В едно изследване мъжете били разделени на две групи. Едните яли хляб и сирене. Другите яли хляб, сирене и чесън. След което трябвало да държат памучни тампони под мишница. Жените, участвали в изследването, посочили недвусмислено, че „чесновите“ подплънки миришат по-добре.

1. Чувство за хумор

В един бар група мъже (актьори) седят на масата срещу случайно избрана жена. Един от тях разказва смешен виц и след малко отива при момичето, за да поиска телефонния му номер. След което чакат следваща дама. Отново един от тях разказва виц, но този път друг мъж от групата отива при нея. Повтарят същия експеримент 60 пъти.

В крайна сметка, мъжът, който разказва вицове, имал много по-голям успех с посетителките на бара. Момичетата давали телефоните си, защото забавните непознати им се стрували по-привлекателни и по-интелигентни.

Превод: 7Kefa.com