11-Те Най-Необичайни Модели, Които Някога Сте ВиждалиХората с необичаен вид имат пълно право да се представят в света на модата. Те помагат да се разширят границите на това, което според нас е красив модел.

Решихме да ви разкажем историите на някои от тези смели хора, които не се притесняват да не изглеждат като всички останали. Те доказват, че истинските човешки същества са много по-интересни и разнообразни от идеалните снимки, които виждаме в списанията.

1.Сара Джуртс

Сара е само на 26 години, но изглежда много по-голяма. Това се дължи на синдрома на Ehlers-Danlos, който възпрепятства производството на колаген, отговорен за еластичността на кожата.

В училище Сара бе смутена от състоянието си и винаги се покриваше. Но през 2015 г. тя открива смелостта да се разкрие пред света, за да подкрепи жените, които се противопоставят негативно на стереотипите на идеалната красота.

2.Дъки

Моделът Ниадак Тот от Южен Судан, известна като Дъки, изглежда много като кукла на Барби. Когато спечели първото място в конкурса “Следващия топ модел” в Австралия, тя беше обвинена, че има неестествен вид.

“Хората винаги ще казват лоши неща за вас, но техните мнения не определят кои сте вие”, казва тя.

3.Каитин Стикелс

Кайтин е родена със синдром на котешки очи, което я кара да изглежда малко по-различно от повечето хора. Фотографа Ник Найт видя снимките и в “Инстаграм” и беше толкова изненадан от вида и, че я покани на фотосесия.

“Никога не съм мечтала да бъда модел. Винаги съм се наслаждавал на модата отдалеч”, казва Кайтин. Сега тя има възможността да работи с някои от най-известните имена в бизнеса.