11 Трикове, Използвани От Сервитьори, Които Повечето Хора Никога Не ЗабелязватХората се възползват от трикове и увъртане във всички сфери на живота, за повечето от които не знаем нищо. И на места като ресторанти има десетки тайни.
Екипът на “Bright Side” реши да сподели някои хитри методи, използвани от сервитьори, за да се уверите, че няма да попаднете отново в техните капани.

1.Правилото “златни маси”

Ако най-накрая успяхте да влезете в популярен ресторант, когато е напълно празен, само за да се озовете в най-неудобното място до вратата, не се изненадвайте. Ето как тези фирми привличат клиенти: като създават впечатлението, че са пълни.

Много от собствениците на ресторанти прилагат правилото “златни маси”: привлекателните хора седят на верандата, до прозорците или в средата на помещението, опитвайки се да създадат по-добро впечатление на заведението.

2. “Резервирана” не винаги означава “резервирана”

Забелязали ли сте, че най-добрите маси в ресторантите винаги изглеждат резервирани? Те обаче не винаги са запазени. Тези малки знаци често се поставят, за да отблъснат двойките, които заемат повече от 6 места.

3.Правилото за 5 секунди

Ето още едно неписано правило: храната, която е паднала на земята и е била там за по-малко от 5 секунди, не се счита за загубена. И на някои места правилото за 5 секунди бързо се превръща в правило 10 секунди.