11 Трикове, Използвани От Сервитьори, Които Повечето Хора Никога Не Забелязват4.Сервитьорът умишлено изчиства чинията ви

Познавате ли тези хора, които се притесняват, че сервитьорът ще им вземе храната, ако напуснат масата за секунда? Е, това наистина е целта на много сервитьори: да премахнат чинията ви, в която сте имали последна  хапка. Идеята е, че празната маса ще затрудни достатъчно клиента, за да го накара да поръча нещо друго.

5.Как се поставя въпросът, който ви лишава от избор

Сервитьорите използват и трик “затворен въпрос”. Всъщност това се използва както в ресторанти за бързо хранене, така и в ресторанти. Ето как работи : ако не сте казали по-рано  за напитки, тогава ще ви попитат “бяло или червено вино?” След това се чувствате неудобно да откажете виното, въпреки че първоначално възнамерявахте да не го поръчвате.

6.Сервитьорът умишлено долива вашето вино през цялото време

Веднага щом бутилката се появи на масата ви, ще ви бъде представен следващият трик: сервитьорът започва да се движи непрекъснато около масата ви, като постоянно долива чашата ви след всяка глътка. Той се опитва да се увери, че бутилката ви е завършена, докато все още ядете, за да сте сигурни, че ще поръчвате друга.