11 Храни, с които ще изглеждате 10 години по-млади!Всички искаме да изглеждаме по-млади и да живеем толкова дълго, колкото е възможно.

Въпреки че продължителността на живота ни е генетично обусловена, нашият начин на живот и диета също играят важна роля.

За да се поддържаме красиви и млади, кожата ни да запази младежката си свежест за по-дълго, трябва да сме отговорни към тялото си и начина, по който се отнасяме към него.

Днес ще ви разкрием 11 храни против стареене, които поддържат кожата свежа и младолика.

1.АВОКАДО

pexels

Едно авокадо на ден намалява нивата на холестерол и поддържа процеса на регенериране на кожата. Предоставя на тялото витамин С, калий и антиоксиданти и е богато на фолиева киселина.

Съвет: Опитвали ли сте сок от авокадо? Никога не е твърде късно да опитате нови неща. Просто сложете авокадо, мляко, натрошен лед, и една супена лъжица кафява захар в блендер, докато се получи гладка смес.

2.БОРОВИНКИ

Pexels

Ягоди, къпини, боровинки, грозде… Тези малки плодове имат антиоксидантни свойства, които предотвратяват или забавят някои видове увреждания на клетките и предодвратяват подуването и болките в ставите. Боровинките подобряват когнитивните способности и предотвратяват пикочните заболявания, болестта на Алцхаймер и деменция.

3.МОРКОВИ

Couleur/ pixabay

Съдържа бета-каротин, който тялото преобразува във витамин А. Той помага на ретината и други части на окото да функционират безпроблемно. Също така предпазва кожата от фотостареене – преждевременното й сбръчкване от излагане на ултравиолетови лъчи.