12 Комбинации, Които Напълно Премахват Зъбния Камък От Зъбите ВиТартарът е бактерия, която се събират около линиите на венците. Това е опасно и нехигиенично – в крайна сметка води до заболяване на венците, което може да причини много други сериозни проблеми. Никой не иска жълти зъби; Всеки иска хубава усмивка, която не мирише лошо или изглежда зле.Четкането на зъбите не е достатъчно, за да почистим устата си правилно. 

1.Ментово масло и лимон

Трябва да вземете анасон, лимон, вода и ментово масло. Вземете всички съставки и ги разбъркайте много добре. След като направите тази смес, използвайте няколко капки от нея редовно, за да изплакнете устата си. Това ще ви помогне да поддържате по-добра хигиена.

2.Розмарин и мента

Вземете половин чаша розмарин, две чаши вода и една чаша прясна мента. Смесете всички тези съставки добре във вряща вода и ги оставете там за около петнадесет минути. Изцедете течността от цялата тази смес и я оставете да се охлади. След като се охлади, използвайте това, за да изплакнете устата си.

3.Редовно зъболечение

Конците за зъби са важни, защото има места, на които четката за зъби не може лесно да достигне и въпреки че електрическите четки са по-полезни, някои ъгли могат да бъдат оставени. За това можете да използвате конци, за да стигнете до мръсните зони между зъбите си и да използвате кърпа за уста, за да почистите по-късно цялата бъркотия, която имате. Допълнителното предимство на нишката е да почистите венците и областта, където зъбът се свързва с венците, а четките за зъби не правят това лесно.