12 Неща, Които Трябва Да Знаете, За Да Оцелеете В Екзотични СтраниКакво може да бъде по-вълнуващо от мисълта за прекарване на почивки в екзотични страни, наслаждавайки се на слънцето, морето и невероятната красота на природата? Въпреки това, по време на вашето пътуване може да срещнете редица проблеми, които могат да превърнат вашата мечтана ваканция в истински кошмар.

Колегите от “Bright Side” споделят с вас 12-те най-полезни съвета, които могат да ви помогнат да стоите настрана от неочакваните проблеми и да направите вашата почивка наистина незабравима.

12. Медузи, корали и ярки риби

Много опасни вещества, включително някои видове риби, медузи и корали, обитават топлите води на тропическите страни. Най-добрият начин да се защитите от тях е като използвате специални обувки и избягвате да ги докосвате, дори те да изглеждат прекалено сладки. Освен това трябва да обърнете внимание на важните предупредителни знаци, като червено знаме, поставено на плажа, което означава “Без плуване!”.

-Местоположение: Африка, Азия и Австралия.

11.Мъртво течение

Мъртвото течение може да ви отдалечи от брега и да ви отнесе в открито море само за броени секунди. Ако попаднете в подобна ситуация, не се опитвайте да плувате обратно към брега и да се борите с вълните, тъй като тяхната сила е много по-голяма от тази на човек. Може да плувате през течението, успоредно на брега. След като то отслабне, спокойно може да се върнете обратно.

-Местоположение: всички морета и океани на Земята.

10.Комари и анофелеси

Видовете комари, които предават страшни болести, включително вируса Зика, обитават различни тропически страни. За да се предпазите от тях, Не забравяйте да вземете с вас спрей против насекоми и да се ваксинирате срещу малария, жълта треска и други заболявания, преди да се отправите към пътуване.

-Местоположение: Африка и Южна Америка.