12 основни начина да получите безупречен грим пасващ на всеки тип кожаВсички искаме гримът да изглежда перфектен на кожата ни, но понякога кожните проблеми може да се окажат пречка по пътя ни. За щастие модерната индустрия за красота и гримьори винаги са готови да измислят решение за всякакви трудности, които можем да срещнем.
Намерихме най-ефективните съвети за вашия рутинен грим. Кожата ви ще изглежда абсолютно невероятна във всяка ситуация!

Основните правила за безупречно прилагане на фондьотените са почти еднакви за всички видове кожа:

 

  • Почистете и овлажнете лицето си.
  • Използвайте само продукти, подходящи за вашия вид кожа.
  • Изберете правилния цвят.
  • Нанесете основа.
  • Нанесете фондьотена и леко размажете.
  • Коригирайте петната, тъмните кръгове и зачервяването. Контурирайте, ако трябва.
  • Завършете грима си с фиксиращ спрей или пудра.

Моля, имайте предвид, че всеки е различен и състоянието на кожата може да се промени поради много фактори. Съветите, изброени по-долу, не са универсални и някои от тях могат да са ви от полза, дори ако типът на кожата ви е различен.

Мазна кожа

Мазната кожа обикновено е склонна към акне, но все пак може да бъде изключително чувствителна, тъй като много хора използват агресивни продукти за грижа за кожата. Затова е важно да се скрие прекомерният блясък, да се покрие зачервяването и кожата да изглежда гладка. По-долу са дадени няколко съвета, които може да ви помогнат:

1. Първо почистете кожата и нанесете лек овлажнител.

Никога не трябва да пропускате рутинните си грижи за кожата, преди да приложите грим. Подходящото почистване помага за ексфолирането на кожата и изравняването на текстурата, така че ще бъде по-лесно да се приложи основата и да изглежда по-гладка.

Не забравяйте да използвате лек хидратиращ крем или серум, за да хидрирате кожата си и да избягвате суха кожа.Имайте предвид, че мазната кожа също се нуждае от достатъчно хидратация, така че не се страхувайте да използвате по-тежки или по-плътни кремове, ако кожата Ви се нуждае. Не забравяйте, че всички ваши продукти трябва да бъдат не-комедогенни!

2. Използвайте правилните аксесоари.

Ако имате мазна или склонна към акне кожа, опитайте се да използвате гъбчка вместо обичайните четки. Гъбите леко размазват и нанасят тънък слой фондьотен, така че тонът на кожата Ви изглежда по-равномерно, без гримът да изглежда твърде тежък. Четките могат да влошат чувствителната кожа с несъвършенства и да направят петната по-видими.

 

3. Не прекалявайте с пудрата.

Някои хора са склонни да прилагат много пудра, за да изглежда лицето изглежда по-матово. Но това не само прави грима ви изглеждат зле, но порите ви започват да произвеждат повече мазнина. Опитайте се да използвате прозрачен прах за фиксация, за да сведете до минимум блясъка, без да направите грима си прекалено тежък.

4.Освежавайте грима си

Ако се нуждаете от фиксиране на вашия грим в движение, никога не разтривайте и не нанасяйте допълнителни слоеве върху фондьотена. Първото нещо, което трябва да направите, е да използвате тъкани за попиване за лице, за да се отървете от всяко допълнителна мазнина върху лицето. Ако имате зачервяване на кожата си, можете да вземете малка капка коректор и да я натиснете в кожата. Можете да използвате прозрачна пудра за фиксиране на определени области на лицето си, които са по-склонни да блестят, ако имате нужда.

Суха кожа

Създаването на безупречен външен вид на сухата кожа може да бъде предизвикателство, тъй като е склонна да бъде изключително чувствително и люспеста. И фондьотена може да направи нещата още по-лоши, като акцентира върху сухотата. За щастие, има някои съвети, които ще ви помогнат да се справите с възможните проблеми.

 

1.Ексфолирайте и хидратирайте.

Докато повечето хора знаят за важността на овлажняването, някои от тях забравят за ексфолирането. Необходимо е внимателно да премахнете всички сухи люспи от кожата със специални продукти за грижа за кожата. За да избегнете някакво раздразнение, е по-добре да не го правите точно преди да нанасяте грима.

Богатият хидратиращ крем е абсолютна необходимост за суха кожа. Докато го прилагате, фокусирайте се върху най-сухите области като носа и областта между веждите. Ако имате нужда от допълнителна хидратация, използвайте маска за лице, преди да я овлажните. Важно е да не се прилага прекалено много продукт, така че кожата да не се чувства мазна.

2. Използвайте кремобразни продукти.

Кремообразните са най-добрият избор, ако искате да избегнете люспенето. Ако смятате, че фондьотена ви не осигурява достатъчно хидратация, можете да добавите капка от ежедневния си хидратиращ крем, като го смесите предварително. По-добре е да използвате гъба за грим , за да смесите крем продуктите за гладко и безупречно покритие.

3. Не забравяйте за хайлайтъра.

Хайлайтърите дават на кожата ви свеж вид и така кожата ви изглежда по-малко суха. Така че, изберете течен хайлайтър, нанесете капка върху всяка скула, върха на горната устна и на носа, ако искате да изглежда по-тънък.

Имайте предвид, че добрия хайлайтър трябва да съдържа почти невидими блестящи и отразяващи светлината частици, които не трябва да се виждат на лицето и да изглеждат като естествена светлина.

4. Освежете грима си.

Ако имате суха кожа, добре е винаги да имате хидратиращ крем под ръка. Ако чувствате, че вашият грим е люспест, тогава е по-добре да го отстраните, да нанесете крема и след това да приложите отново фондьотена. Ако това е невъзможно, опитайте се да използвате хидратираща спрей, който ще съживи кожата ви и ще я направи озарена. Ако нямате, може да опитате да нанесете малко количество хидратиращ крем в най-сухите области. Имайте предвид, че трябва да внимавате, тъй като това може да разруши вашия грим, особено ако сте нанесли няколко козметични продукта на лицето си.