12 Смъртоносни Храни, Които Хората По Света Обичат Да ЯдатРазбираме, когато понякога не можете да кажете “не” на много вкусна нездравословна храна. Но може ли да обясните защо някои хора ядат храна със странна миризма и странен вкус? Или защо някои ядат просто опасни ястия? Някои традиции в кухнята едва ли могат да бъдат обяснени.

Открихме 12 смъртоносни опасни продукти, които се консумират по цялата планета.

12. Карамбола

На пръв поглед карамбола изглежда безобидно и дори е добро за вашето здраве, тъй като съдържа много витамин С. Въпреки това, хората с язва или гастрит по-добре избягвайте да ядете този красив плод, тъй като носи много оксалова киселина. Здравите хора също трябва да внимават, защото могат да причинят бъбречни проблеми, ако го ядат редовно.

11. Фесик

Този миризлив египетски деликатес е ферментирала  риба. В продължение на хиляди години, след като Нил наводняваше, на речните брегове имаше много мъртви риби. Днес фесик се превърна в традиционно ястие от националния празник на Sham el-Nessim. Министерството на здравеопазването предупреждава хората за смъртните последствия от яденето на това ястие, но любовта към традиционната храна е много силна.

10. Американска жаба бик

Гигантската жаба е считана за деликатес в африканската и азиатската кухня, а краката са много популярни. Когато се приготви правилно, това ястие не е опасно. Трябва обаче да запомните, че кожата на жабата и вътрешните органи са отровни.