12 Странни Трикове За Отслабване, Които Работят!Нека да се изправим пред нея – през повечето време ядем не защото сме гладни. Вместо това се обръщаме към храната, за да увеличим усещането за комфорт. Стресът, климатът, времето на деня – всичко това зависи колко много ядем.

Има ли начин нашата психика и средата да ни помогнат да загубим тези нежелани килограми? Има, според Брайън Уансинк – психолог и изследовател на храна. Днес колегите от “Bright Side” представят някои безценни съвети от последната му книга!

1.Не се страхувайте от рецидиви

Повечето от нас ще се познаят в тази ситуация: Една седмица сте на диетата си със зеле и вода и изглежда, че най-трудната част вече е зад гърба ви. След това, една нощ, нещо ви идва и се озовавате до хладилника, дъвчейки пилешко бутче и се приближавате до буркана с шоколад. В такива моменти запазвайте спокойствие и се въздържайте от  горчивия вкус на неуспеха с още по-нездравословна храна. Просто оставете това бутче, вземете зелето и вкусете една свежа хапка!

2.Спазвайте правилото за две

Опитайте се да се уверите, че вашата чиния винаги съдържа два вида храна: месо и странично ястие, странично ястие и салата, риба и зеленчуци. Това просто класифициране ще ви приспособи към по-разумен начин на хранене.

3.Взимане на втора порция

Променете мястото за хранене. Вземете чинията и приборите (нищо друго) и отидете в дневната или в кабинета. Като алтернатива можете да хапнете на балкона, терасата или навън в градината. По този начин, дори ако искате втора порция, има шанс гладът ви да изчезне, преди да стигнете до кухнята.