12 Тайни, Които Ще Ви Спасят От Хранително ОтравянеПроизводителите на храни днес използват добавки и химикали в продуктите си, за да ги направят “по-добри” и да се запазят за по-дълго. Тъй като хората в световен мащаб са склонни да се грижат за здравето си, те вярват, че такава храна може да бъде отровна.

Колегите от “Bright Side” откриха 12 тайни, които ще ви помогнат да се предпазите от хранително отравяне.

12.Извара

Искате ли някаква истинска извара? Тогава трябва да знаете, че някои млекопроизводители добавят нишесте към нея, което в крайна сметка превръща крайния продукт в извара.

Как да проверите: Добавете няколко капки йод към нея и разбъркайте добре. Ако се окаже синя, то наистина е “лошо” качество, а не извара.

11. Мляко

Иска ли ли сте да се насладите на висококачествено прясно мляко, закупено от супермаркет? Повечето млечни компании също добавят нормализирано мляко към своя продукт. Нормализираното мляко е променено така, че да бъде с ниско съдържание на мазнини или обезмаслено.

Как да проверите: За да откриете фалшиво мляко, разбъркайте го с чист спирт в съотношение 1: 2. Ако млякото е с добро качество, люспите ще се появят след 5-7 секунди; ако е фалшиво, ще отнеме много време.

10. Захаросан плод

 

Захаросаните плодове  и понякога дори зеленчуци са варени в захарен сироп, след което се сушат. Не забравяйте, че истинските захаросани плодове никога не са ярко оцветени.

Как да проверите: Потопете захаросани плодове в топла вода: ако станат безцветни или се разтварят напълно, това означава, че производителят ви е подмамил с някои желатинови и хранителни багрила.