12 Чести грешки при готвенето, които допускаме и могат да развалят всяко ястие!


Следваща публикация

7. Препържване на чесъна

Повечето рецепти изискват чесънът да се добави в края на готвенето или дори да се махне след 2-3 минути. Той съдържа много по-малко вода от всеки друг зеленчук и изгаря много бързо. Когато прегори, чесънът може да внесе неприятен аромат в ястието.

8.Слагате замразено месо върху тигана

Преди да готвите замразено месото, оставете го да се размрази на стайна температура за няколко часа. Размразеното на стайна температура месо се загрява по-равномерно, докато замразеното може да изглежда препечено отвън, но да остане сурово вътре.

9.Сервиране на месо веднага след като е готово

Дори когато нямате търпение да опитате ястието, почакайте няколко минути – не го нарязвайте веднага. След няколко минути ще бъдете впечатлени от резултата.

10.Съхранявате всякакви продукти в хладилника

Не е добра идея да съхранявате цялата храна, която имате в хладилника. Домати, лук, чесън, картофи, тиквички, патладжани и различни тропически плодове като киви и манго имат по-добър вкус. Когато се съхраняват в хладилника, тези продукти губят своята свежест и се развалят по-бързо.

11. Постоянно обръщане

Не е необходимо да обръщате месото твърде често, докато готвите. Резултатът е пресушаване, а панировката пада. Просто оставете бъдещия си шедьовър в тигана и не го смущавайте твърде често. Това е правилото на всеки добър готвач.

12. Преварени яйца

Ако яйцата имат вкус на гума и неприятен синкав оттенък, значи са преварени. На самите яйца нищо им няма. За да получите точния цвят и текстура, махнете ги от огъня в момента, в който водата заври и ги оставете под капак за 10 минути. Така ще получите добре сварени яйца.

Превод: 7Kefa.com


Следваща публикация