13 Известни Снимки, Които Всъщност Са ФалшивиМрежата често ни изненадва с хитри манипулации на снимки. Някои потребители се забавляват с тях; Други просто не се доверяват на тях.

Намерихме няколко блестящи примера за снимки, които предизвикаха много вълнения по света, докато са били напълно фалшиви.

1.Претендент без номинация

better-find

Това е една от най-старите и най-известните вирусни снимки на всички времена. Всъщност това са две несвързани снимки майсторски обединени заедно. Иронията е, че репутацията на National Geographic е пострадала най-много от нейната поява: изображението често е имало надпис, посочващ, че е избрана като “Национална географска снимка на годината”.

2.Островният замък или островът на замъка

facebook © pixabay © pixabay

Кратък, но все още хипнотизиращ надпис “Островът на замъка”, Ирландия, не ви оставя да избирате: просто копнеете да оставите всичко и да отидете в Дъблин, за да видите това чудо на архитектурата. Уви, това не е по-реално от Neverland. Това е хубав стар Photoshop, но е толкова добър, че накара милиони да го повярват.

3.Плод, за който да умрете

naturalchocolate

Вече няколко години от началото на лятото започнала хипнозата около това необичайно удоволствие. Има много имена: синьо, луна, китайски, японски … По-тъжното е, че не съществува.