13 Обикновени Неща, Които Са Се Променили Отвъд РазпознаванетоВсичко се променя с течение на времето. С всеки нов ден светът ни се обогатява с нови технологии; Познатите обекти придобиват нови функции и неочаквани надграждания. За нас е невъзможно да отгатнем как изглеждаха тези неща, когато бяха изобретени за пръв път.

Днес колегите от “Bright Side” представя някои невероятни примери за това как напредъкът не само опростява ежедневието ни, но и го трансформира отвъд разпознаването!

13.Телевизори

Първото масово производство на телевизори е създадено в Германия през 1934 г. Голяма дървена кутия с малък екран и размита картина, която струва на купувача $ 445 (което е равно на почти 7 000 долара днес).

Всичко това е трудно да се повярва, особено гледайки невероятно тънките плазмени телевизори с огромни екрани, които сега могат да бъдат закупени от всеки електронен магазин.

12. Слънчеви очила

Първите слънчеви очила трябваше да ви предпазят не от слънцето, а от така наречената “снежна слепота”. Жителите на Далечния север правели изцяло от дърво, кости или друг непрозрачен материал, оставяйки тесни прорези за очите.

Тези дни, слънчевите очила са не само средство за защита на зрението, но и моден аксесоар с широк спектър от стилове.

11. Цифрови фотоапарати

За да заснемете красив момент с цифрова яснота, можем просто да натиснете бутон на нашия мобилен телефон или да си вземем малка и универсална камера.

Но през 1975 г.  трябвало да използвате устройство с тегло 8 кг, снабдено с касетофон. Между другото, тази първа цифрова камера била захранвана от 16 батерии!