13 От Най-Добрите Начина Да Разчупите ЛедаРешихме да ви научим как да разчупите леда. Тези 13 съвета ще ви помогнат да направите първото си впечатление и винаги да можете да говорите с някой, когото току-що сте срещнали.

1.Покажете интереса си към човека, с когото говорите. Хората просто обичат да говорят за себе си, за да разчупят леда. Слушайте внимателно и се опитвайте да изглеждате заинтересовани от това, което казва другият човек.

© freepik

2. Избягвайте да / не въпросите. Когато говорите с някого, опитайте се да зададете по-отворени въпроси. Например, вместо да питате “Прекарвате ли си добре?” Питайте “Как намирате това събитие?”

3.Нека другия човек да ви обясни неща, които не знаете. Ако човекът, за когото говорите, споменава нещо ново за вас, помолете го да ви обясни това нещо. По този начин вашият разговор ще продължи по-дълго.

4.Прочетете новините. Може да не искате много да четете последните новини, но ще ви бъде много полезно да съживите разговора, който е стигнал до неудобно мълчание. Опитайте простичко “Чували ли сте за случилото се там?