13 Храни, За Които Винаги Сме Били Заблуждавани!Не всички производители са честни с нас.

Понякога, когато купуваме продукт в магазина, не знаем със сигурност от какво се прави.

Колегите от “Bright Side” събраха 13 продукта, за които не знаем цялата истина.

1.Чипс

Повечето чипсове не са направени от картофи. Производителите използват брашно (пшеница или царевица) и смес от нишестета. По правило чипсовото тесто съдържа не повече от 42% картофи. Ясен и “естествен” вкус се постига с помощта на ароматизиращи добавки.

Има и други производители, които използват истински картофи. Голяма опаковка съдържа около 2 средни картофа. Важно е да знаете, че такъв продукт е предмет на по-голям данък, което означава, че истинските картофени чипсове няма да бъдат евтини.

2.Сирене за сандвич

Повечето сирена (сандвич, настъргани или нарязани на парчета) не винаги съдържат … сирене. За да спестят пари и да опростят процеса, някои производители заменят млякото със суроватъчен протеин или палмово масло. Такова нещо се нарича продукт на сирене, а не истинско сирене, но това може да не е посочено на етикета.
-Истинското сирене трябва да бъде направено от натурално мляко и да не съдържа растителни мазнини.

-Сирене, което съдържа палмово масло, се разпада, когато се нарязва. И ако го натискате, ще остане вдлъбнатина и ще се появи течност. По правило такова сирене не съдържа никакви естествени добавки.

3.Консервирани храни

Като правило, на етикетите на консервните продукти можете да намерите общото им тегло в по-голям шрифт, а малко по-малко ще бъде теглото на дренажния продукт. При производството и опаковането на стоки се допуска леко отклонение от нетното тегло на определена стойност (различна за всеки продукт). И това отклонение често е към по-малко.