14 Известни Личности, Които Не Харчат Парите За Себе СиСвикнали сме да мислим, че известните личности се хранят само в скъпи ресторанти, карат луксозни автомобили и си купуват дрехи висша мода.
Но ето и 14 знаменитости на световното кино, които са свикнали да живеят много скромно, въпреки баснословните си хонорари.
 

1.Дженифър Лорънс

Звездата от “Игрите на гладa” е свикнала да харчи парите си разумно и знае стойността на всеки спечелен цент – кара фолксваген Eos, интересува се от разпродажби в магазините и ползва намаления. В родния град на актрисата (Луисвил), нейното име носи кардиологичното отделение на Детската болница – Фондация Дженифър Лорънс за Сърдечно интензивно отделение, на което Дженифър е дарила 2милиона долара.

2.Киану Рийвс

Дори когато Киану Рийвс става известен, той предпочита да живее в хотел или в апартамент под наем. Не разполага с много вещи, няма охрана и спокойно пътува с обществения транспорт. Актьорът дава 90% от своя хонорар от “Матрицата” (около 80 милиона долара) на гримьори, експерти по спец ефекти и други колеги по проекта, а на 12-те каскадьора подарява чисто нови мотопеди.

3.Сара Джесика Паркър

Актрисата се отнася с пренебрежения към парите и се опитва да научи на същото и децата си. Сара сама шие дрехите им (от магазините купува само обувки) и предпочита втора употреба. Сара продава на търг обувките на известната си героиня – Кари Брадшоу, а всички постъпления дарява на гимназия по музикално, художествено и актьорско майсторство.