14 Причини, Поради Които Ще Искате Да Запишете Вашето Дете Във Финландско УчилищеСпоред проучвания учениците във Финландия са сред най-добрите ученици в света. Те прекарват по-малко време в училище, отколкото децата в други страни, а времето, прекарано в домашни, е максимум 30 минути на ден.

Колегите от “Bright Side” ще ви разкрият тайната за образованието във Финландия, на която всички се възхищават.

14. Всичко е безплатно.

Финландското образование е безплатно. И всичко останало е безплатно, включително обеди, екскурзии и училищни консумативи. Ако учениците живеят на повече от 2 километра от училище, специален училищен автобус ще ги транспортира до и от училище. Всички тези разходи са покрити от самата страна. Повече от 12,2% от общия бюджет на страната се отпуска за образование.

13. Индивидуален подход към всеки ученик.

Всеки ученик тук може да изпълнява задачи с различни сложности в зависимост от способностите си. Децата с различни физически и умствени способности учат заедно. Ако един ученик не може да направи нещо, учителите организират индивидуални уроци за него. Съществуват и някои допълнителни теми: например други местни езици.

Смята се, че ученикът може да избере полезна дейност за себе си. Следователно, когато един урок не е интересен за него, той може да се включи в четенето на книга или шиене.

12. Оценките се съобщават само на ученика.

 
id=”gt-res-content”>
id=”gt-res-dir-ctr” class=”trans-verified-button-small” dir=”ltr”>Системата за оценяване във Финландия има 10 точки. Няма обаче никакви оценки в финландските училища преди третия клас. От трети до седми класа има само вербални знаци, започващи от “може да бъде по-добре” до “перфектно”. Само ученикът познава неговите оценки, а учениците не са оскърбени за техните резултати, те са необходими само за мотивация на детето да усъвършенства знанията си и да коригира индивидуалния си план за обучение.
class=”trans-verified-button-small” dir=”ltr”>