14 Тайнствени Места На Нашата Планета, За Които Екскурзоводите Не Са Ни СпоменалиЛюбителите на пътуванията са наясно с всички основни атракции, предлагани от популярни туристически дестинации. Всеки може да посети тези места, за да ги види със собствените си очи. Но има и други ъгли на Земята: места, които по една или друга причина остават забранени за обикновените туристи.

Наскоро научихме за някои от тези наистина загадъчни места.

1.Кофунс, Япония

© National Land Image Information (Color Aerial Photographs)

Тези изкуствени острови са древните гробища на членовете на японското имперско семейство. В редки случаи те могат да бъдат посещавани от археолози, но само с разрешение на императорския съд.

2.Остров Сейнт Сентенъл, Индия

Sentinelese-People

Родните жители на острова няма да се спрат пред нищо, за да защитят земята си от външни лица. Така че, за сигурността на туристите, индийските власти забраняват на всеки да се приближи до мястото.

3.Район 51, САЩ

A 51 check point

Съществуването на това изключително тайно съоръжение бе официално потвърдено от правителството на САЩ през 2013 г. Според частично декласифицираните документи Район 51 е база на американските военновъздушни сили, където се разработват и тестват самолети от следващо поколение.