14-Те Най-Противоречиви Неща, Които Някога Сте Намерили В Google КартиGoogle Карти е може би най-полезният инструмент за търсене на географска информация. Въпреки това, докато разглеждате виртуалния глобус, можете да срещнете странни неща, които никога не сте смятали за възможни. Ако имате богато въображение и ум на детектив, това може да се превърне в най-доброто забавление за вас.

Обобщихме 14-те най-противоречиви неща, забелязани в Google Карти и заловени от обикновените потребители. Някои от тях са обяснени от науката, докато други са все още забулени в мистерия.

14. Логото на Coca-Cola в планината

Най-голямото световно лого на Coca-Cola е построено на склона на планина близо до град Арика, Чили. Логото е направено, за да отпразнува 100-годишнината на Coca-Cola през 1986 г. и е съставено от 70 000 празни бутилки от Coca-Cola.

13. Тайнствена пирамида, открита в Антарктида

Въпросът дали тази пирамидална структура, скрита в снега на Антарктика е наследството на друга древна цивилизация, все още се дебатира. Поддръжниците на тази теория вярват, че това е причината за изключителния интерес на Третия райх към Антарктида. Други са убедени, че тази загадъчна пирамида е наследството на легендарната Атлантида.

12. Круизен кораб сред небостъргачите

Първата мисъл, която идва на ум, след като видяхме тази картина, е, че капитанът се разсърди за момент и се отправи към земята. Всъщност тази сграда е търговски център в Хонг Конг. Изглежда особено прекрасно през нощта, когато всички светлини са включени.

11. Отпечатъка на гигант

Този необичаен лабиринт, подобен на отпечатъка на крак на гигант, се намира в малко селце близо до окръг Хемпшир. Това е най-дългият лабиринт в Англия (377 фута).