14 Трикове За Красота От Интернет, Които Изглеждат ВредниНе трябва да се вярва на цялата информация в интернет. Някои съвети просто не работят, но някои от тях всъщност могат да бъдат и вредни.

За да останем в безопасност, колегите от “Bright Side” събраха тези “анти-съвети”, които не трябва да се следват.

14. Прозрачен лак за нокти за прикриване на херпес на устните

По-добре не следвайте този съвет, защото лак за нокти, приложен към такъв обрив, може да предизвика дразнене или влошаване. Купете специален крем в аптеката и го носете със себе си.

13. Лепило срещу черни точки

Това е абсолютно неефективно и дори опасно. Лепилото може да причини алергии и дразнене на кожата или очите. Използвайте подходящи и безопасни решения за отстраняване на черни точки, например, ленти за черни точки.

12. Домашно напомпване на устните

Може би тази идея идва от нашето детство. Всички ние го направихме: залепихме устните си в чаша и всмукахме въздуха. Но вместо устните на Анджелина Джоли ще получите ужасен син кръг около устата си.

11. Използвайте спрей за коса, за да оформите грима си

Хората казват, че спрея за коса работи добре не само на косата, но и на лицето, като разтвор за фиксиране на грим и стягане на порите. Разбира се, това не работи. Съставките на спрея за коса могат да предизвикат дразнене на кожата и обриви. Изберете продукт, който ще работи за вашия тип кожа и ще загубите желанието да използва екстремни съвети.error: Не копирай, а измисляй :)