15 Доказателства, Че Много Малко Жени Могат Да Работят Като СтюардесиПътуване по света с модерен самолет, среща с много нови хора и значителна заплата – това звучи като много желана работа, нали? Е, това отнема много повече от просто желание да станеш стюардеса. Тези млади жени, които поддържат нашите полети безопасни и удобни, трябва да отговарят на много критерии, за да получат своята работа.

Събрахме най-необичайните изисквания, които авиокомпаниите определят за своите летателни придружители.

15. Способност за плуване

В много авиокомпании, като Ryanair, стюардесите трябва да могат да плуват най-малко на 65 м (20 м). Британските стюардеси трябва да могат да плуват най-малко на 50 метра. Това е необходимо умение в случай, че има аварийно кацане на вода.

14. Къса коса

Авиокомпаниите искат да вижда своите стюардеси със спретнати коси, така че да не пречат на работата им. British Airways изисква от служителите им да са с къси коси до раменете.

13. Без татуировки или пиърсинг

Повечето авиокомпании изискват придружителите на полети да нямат забележими татуировки, които са невъзможни за прикриване и без пиърсинг.

12. Умения за оцеляване в джунглата

В случай, че един самолет трябва да кацне в дивата природа, бразилската компания TAM Airlines провежда специални курсове за оцеляване и ориентиране в джунглата за своите работници.