15 От най-необичайните скулптури по цял свят!Нашите градове са пълни с величествени паметници, необичайни скулптури и артистични статуи.

Всеки един от тези обекти има своя собствена история.

Хиляди са изработени, но само няколко са наистина необичайни и заслужават да бъдат заснети.

Ето защо ви предлагаме тази страхотна колекция на скулптури и статуи от цял свят.

Те добавят цвят и емоция дори и в най-скучните райони на градовете.

Насладете им се!

1.Мустангите на Лас Колинас, Тексас, САЩ

wikipwdia

Това е една от най-големите групи скулптурирани коне в света. Тези бронзови статуи са метър и половина по-големи от истинските коне, въпреки че в снимките често изглежда, че са по-малки. Те имат специални фонтани, вградени в краката си, които изстрелват вода по такъв начин, че да създават впечатлението, че препускат през река.

2.Паметника на дамска чанта, Италия

pinimg

Тази малко странна, но забавна скулптура беше представена за пръв път в Италия на изложба, озаглавена “Мисли. Пространство. Диалог между природата и въображението.”

3.Паметник на компютърен техник, Красноярск, Русия

pinimg

Паметник на компютърен техник под формата на работна станция: един стол, маса, компютър, бюро и дори яке са изработени с красив ефект. Само самият техник липсва!

4.Пистолет на възел, Ню Йорк, САЩ

pinimg

Тази скулптура е създадена от Карл Фредрик Ройтерсвар в края на 1980 г. в памет на Джон Ленън, който е бил застрелян през същата година.

5.Пътуващите, Марсилия, Франция

brunocatalano

Това е цяла поредица от скулптури, които не само са разположени по улиците на Марсилия, но и са се появили на многобройни изложби на съвременно изкуство.

6.Неизвестният чиновник, Рейкявик, Исландия

flickr

“Неизвестният бюрократ” е създаден през 1994 г. от исландския художник и скулптор Магнус Томасън. Това е може би най-забележимата и със сигурност най-забавната и изразителна скулптура в града, която е забележителна с многото си интересни детайли.